Spelt cake met cashewnoten en chocolade

In mijn kerstpakket zat een pak cakemeel en had gisteren tijd om weer wat te bakken. Dus het pak uit de kast gehaald en de meeste ingrediënten die nog toegevoegd moesten worden had ik in huis. Alleen geen wortel en walnoten dus heb in plaats daarvan pure chocolade en cashewnoten gebruikt want ik had geen zin om naar de winkel te gaan. Daarnaast vind ik chocolade en cashewnoten lekkerder dan wortel en walnoten 😉 Wil je deze cake ook eens maken, lees dan verder.

Wat heb je nodig?
1 pak speltmeel Leev 400 gram
130 ml melk
110 gram boter (zacht)
3 eieren
50 gram gehakte pure chocolade
80 gram gehakte cashewnoten

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Doe de speltmeel, eieren, boter en melk in de beslagkom en mix goed door elkaar tot je een gladde massa hebt. Doe de chocolade en 60 gram van de cashewnoten in de beslagkom en roer alles goed door elkaar. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag hierin. Strooi daarna de rest van de gehakte cashewnoten erover heen. Doe het cakeblik 60 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven. Prik even met een satéprikker in de cake. Als de prikker er schoon en droog uit komt, is de cake klaar. Haal de cake uit het cakeblik en laat afkoelen. Snijd het dan in plakjes van 1,5-2 cm en je kunt de plakjes die je later een keer wilt nemen, invriezen. Zo heb je altijd wat op voorraad.

De cake is goedgekeurd door mijn mannen (en die zijn nogal kritisch) Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plakje cake (gemiddeld 50 gram):
184 kcal | 20,4 gram koolhydraten | 4 gram eiwitten | 9,3 gram vetten | 0,4 gram vezels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s