Mijn nieuwe ritme

2020 is nu al een bijzonder jaar. Al weken volledig thuis aan het werk voor de baas en voor Personal Body Plan (PBP). Daarnaast Tim ondersteunen die hele dagen thuis is en alles online moet doen voor school. Een nieuw ritme vinden nu je dagindeling anders is en het hele gezin hele dagen thuis is. Mijn verjaardag voor het eerst niet kunnen vieren met familie en vrienden. Niet naar de kapper of de schoonheidsspecialist kunnen. Niet naar yogales of dansles kunnen. Concerten waar ik al kaarten voor had, zijn uitgesteld. Niet gezellig kunnen shoppen. Niet uit eten kunnen of lekker op stap kunnen. De sociale contacten mis ik het meeste. Kan mijn moeder en broertje nu niet bezoeken, ze horen bij de risicogroep. Geen praatje op kantoor met collega’s. Een vriendin begroeten gaat op anderhalve meter afstand. Normaal even een knuffel, dat is er nu ook niet bij. Mensen die met een boog om je heen lopen. Geen fysiek contact kunnen maken. Ik weet het, er zijn ergere dingen, maar ik mis het wel. Nou ben ik van nature positief ingesteld, dus ook hier maken we het beste van 🙂

Ik heb mijn verjaardag gevierd met mijn gezin en we zijn gaan gourmetten in de tuin. Het was een mooie zonnige dag. Het was supergezellig en ik ben die dag ook zeker niet vergeten door alle kaartjes, appjes, belletjes en cadeaus die ik heb gekregen. Toch heb ik stiekem een echt feestje gemist. Lekkere taarten en hapjes maken, gezellig kletsen met familie en vrienden. Gewoon gezelligheid met al je dierbaren.

De dag voor mijn verjaardag mijn eigen haar gekleurd. Dat ging op zich prima, maar moest wel mijn halve badkamer afplakken. Dan is het toch handig dat mijn kapster en vriendin Helena het normaal gesproken doet en ik mis dan ook de gezelligheid van een praatje en lekker relaxen bij haar in de stoel. Mijn gellaknagels zelf bijgewerkt met een setje dat ik had gekocht van mijn schoonheidsspecialiste Margreet. Ook dat is gelukt, maar wat een werk als je dat zelf moet doen. Ook dat uurtje in de stoel bij Margreet is mijn moment om te relaxen. Ze doet altijd een heerlijke gezichtsbehandeling en ik ga daarna met een prachtige huid naar huis. Zodra het weer mag, ga ik snel afspraken maken bij Helena en Margreet.

De yogalessen van Karin op maandagavond en de danslessen van Anne-Marije op dinsdagavond zijn normaal gesproken vaste prik. Ook dat kan al weken niet doorgaan. Nu volg ik ook online yogalessen van Happy with Yoga met Rolf en Mel, maar 1x in de week een les bij Karin is ook erg fijn als afwisseling. Dansen doe ik nu niet. Ik hoop dat ik nog een beetje soepel in de heupen ben als we weer naar dansles kunnen. Wel wandel ik nu elke doordeweekse ochtend met Bert voordat we aan het werk gaan. Meestal zo’n 4-5 km, een heerlijk begin van de dag. Verder het hardlopen weer opgepakt, ga over een paar weken meedoen aan een virtuele run van 5 km dus moet nu aan de bak. Mijn PBP-krachttraining gaat lekker door. Ik trainde al thuis dus in dat opzicht verandert er niets voor mij. Ik volg daarnaast nu ook online trainingen van mijn coach Jeffrey. Een fijne afwisseling en kun je online toch wat contact maken en er doen af en toe ook PBP-deelnemers van mij aan mee, superleuk!

Ik had me zo verheugd op mijn uitje met mijn mattie Marjan naar Armin van Buuren deze maand. Dat wordt dus volgend jaar mei. Morgen ook geen Bevrijdingsfestival. Geen dorpsfeest dit jaar. Nog de vraag of het concert van Waylon in september wel doorgaat. Dit soort uitjes dat je even lekker met de voetjes van de vloer kunt en van muziek kunt genieten, is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Mijn mattie zie ik gelukkig wel. Af en toe even een bakkie in de tuin op anderhalve meter afstand. Kunnen we even lekker kletsen en van het zonnetje genieten. 

De enige winkel die ik momenteel bezoek, is de supermarkt. Bert en ik rijden 1x in de week naar Franeker voor de “grote” boodschappen en dan gaat Bert de Lidl in en ik de AH. Voorheen gingen we altijd samen eerst naar de Lidl en daarna naar de AH. Maar dat kan ook niet meer of je moet beide met een winkelwagen naar binnen. De ene wagen vol laden en de andere blijft dan leeg, want die gaat voor spek en bonen mee. Beetje onzinnig, dus dat doen we maar niet. Minder gezellig, maar wel tijdbesparend. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel 🙂 

Voor de rest wat online aan het shoppen. Heb nieuwe schoenen en kleding voor Tim besteld en vorige week ook nog nieuwe aquarel potloden en een schetsboek voor Tim voor zijn tekenopdracht van school. Door Tim heb ik mijn hobby tekenen weer teruggevonden. Dat deed ik altijd erg graag en nu ik blijkbaar meer tijd overhoud, ben ik daar weer mee begonnen.

Al met al heb ik wel aardig een nieuw ritme gevonden in deze bijzondere tijd. Ik merk dat ik meer rust heb en kan genieten van mijn eigen omgeving. We eten als gezin nu veel vaker samen. Een uitje is nu een avondje op de bank met z’n drieën voor een film of serie. Een etentje is even spontaan gourmetten of zelf een pizza maken. Qua thuis werken heb ik niets te klagen. We hebben een kantoor in huis en goede bureaustoelen. Mijn werk voor de baas en voor PBP kan gewoon doorgaan. Ook mijn eigen PBP gaat door. De ene keer gaat het wat beter dan de andere keer, maar ik zit nu weer in een goede flow. Het gaat met vallen en opstaan. September dit jaar ben ik vijf jaar PBP-coach en al ruim zes jaar PBP-deelnemer. Ja, ik volg het nog steeds. Het is mijn stok achter de deur. Op deze manier blijf ik aan mezelf werken. Ik heb even wat resultaten van mezelf op een rijtje gezet en ook al heb ik nu niet de beste shape ever, ik ben blij met waar ik nu ben en van hieruit ga ik gewoon lekker door. Het gaat om de weg er naartoe. Met ups en downs, die heb ik omarmd. Ik ben de beste versie van wie ik wil zijn en dat soms met wat kilootjes meer en soms met wat minder. Allerbelangrijkste is dat ik me goed voel en gezond ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s