Januari 2018

Week 1
Met mijn coach besproken welke doelen ik heb voor de komende maanden. Mijn lange termijndoel: conditie verbeteren en vet verbranden. Mijn doel voor de eerste vier weken is weer regelmatig gaan bewegen met krachttraining en cardio. Deze week wil ik minimaal 4x sporten. Verder heb ik opgeschreven wat ik ga doen om aan mijn doelen te werken:

– PBP app elke dag invullen;
– Elke zondag PBP@home trainingen en hardlopen inplannen voor komende week;
– Gemiddeld 80% van de aanbevolen producten nemen;
– Elke week les moderne dans volgen en als er geen les is, ga ik wandelen of hardlopen;
– Elke vier weken foto’s maken en meetmoment invullen;
– Start to run schema volgen voor hardlopen;
– Runkeeper gebruiken om hardlopen te registreren.

IMG_E5769

Om je een beetje een indruk te geven van hoe mijn dagen eruit zien, de eerste week wat uitgebreider.

Maandag de eerste training gedaan. De unilateral glute bridge, push-ups en plankoefening waren zwaar, de rest ging prima. Voeding ging overdag prima. ‘s-Avonds Chinees gegeten bij mijn schoonouders en op de porties gelet.
Dinsdag de ochtend gewerkt en later op de dag hardgelopen want er was geen dansles. Hardlopen ging voor geen meter. Nog veel spierpijn in de bovenbenen. In de planning om vrijdag nog een keer te gaan hardlopen.
Woensdag de ochtend gewerkt, qua sporten een rustdag. Lekker een cake gebakken. Klik hier voor het recept.
Donderdag lekker vrij van het werk en training twee gedaan. Mijn favoriete (not) burpees staan in dit schema. Ik doe wat haalbaar is, erg zwaar. De middag het huis vol met kids en pannenkoeken gebakken en er zelf ook eentje genomen. In de avond nog vergadering met de buurtvereniging en taart afgeslagen.
Vrijdag nog vrij en lekker geluierd. Geen zin om te gaan hardlopen na de training van gisteren. Nog behoorlijk wat spierpijn. Eerst maar goed herstellen.
Zaterdag training drie gedaan. Ging beter dan de vorige training, alleen planken nog zwaar. Vandaag qua voeding had beter gekund. Te weinig gegeten.
Zondag mijn creativiteit gestopt in de Lego van Tim 😉 Ook vandaag iets te weinig gegeten omdat ik druk in de weer was met van alles. Morgen weer structuur!

Mijn doel voor deze week gehaald; heb alle drie de trainingen gedaan en 1x hardgelopen.

Mijn doel voor week 2: dansen oppakken en 4x sporten. Wat heb ik gedaan? Maandag, zaterdag en zondag getraind, dinsdagavond gedanst en vrijdag hardgelopen. Doel gehaald. Dit weekend een spelt cake met cashewnoten en chocolade gemaakt. Klik hier voor het recept.

Doel week 3: 5x sporten. Het is weer gelukt. Op dinsdag gedanst, op woensdag, zaterdag en zondag getraind en vrijdag hardgelopen. De zaterdag een high tea gedaan en heerlijk van genoten. Dit weekend weer cake gebakken, een kokosmeel cake met chocolade. Deze vind ik wat minder geslaagd. Ik gebruik toch liever speltmeel of tarwemeel om cake te bakken.

Doel voor week 4: 6 x sporten waaronder 2x 25 minuten hardlopen. Op maandag, woensdag en zaterdag getraind, dinsdag een uur gewandeld in plaats van dansen (les ging niet door) en op vrijdag en zondag 25 minuten hardgelopen. Dit weekend cake nummer 4 gebakken, klik hier voor het recept!

Mijn eerste maand ging prima. Bij de start woog ik 83 kg met een tailleomvang van 85 cm. Na vier weken 81,5 kg en taille 82 cm. Making progress!

Oh ja, nog vergeten… Ook voorgenomen om elk weekend iets te bakken. De maand januari stond in het teken van cake zoals je al hebt kunnen lezen.