Bananencake met kokos en chocolade

Wat heb je nodig?
3 rijpe bananen
150 gram fijne havermout
60 gram dadels zonder pit
3 eieren
35 gram gemalen kokosnoot
40 gram gehakte pure chocolade
30 gram gehakte amandelen
1 theelepel kaneel
2 theelepels baking soda (15 gram)

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Doe de havermout in de blender en maal die fijn. Doe het daarna in een beslagkom en voeg de kokos, kaneel, chocolade en baking soda toe en roer goed door elkaar. Snijd de dadels in stukjes en doe die samen met de bananen en de eieren in de blender en maak er een gladde massa van. Giet dit mengsel in de beslagkom en roer alles goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag hierin. Strooi daarna de gehakte amandelen erover heen. Doe het cakeblik 45 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven. Prik even met een satéprikker in de cake. Als de prikker er schoon en droog uit komt, is de cake klaar. Haal de cake uit het cakeblik en laat even afkoelen. Snijd het dan in plakjes van 1,5-2 cm en je kunt de plakjes die je later een keer wilt nemen, invriezen. Zo heb je altijd wat op voorraad.

Eet smakelijk!

IMG_5510

Voedingswaarden per plakje cake (gemiddeld 50 gram):

150 kcal | 17 gram koolhydraten | 5 gram eiwitten | 6 gram vetten | 3 gram vezels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s