Mijn PBP

Op 7 juli 2014 was het dan zo ver: de start van mijn Personal Body Plan (PBP). Op dat moment was ik op vakantie in Denemarken en was er geen gelegenheid om naar de sportschool te gaan, maar had wel mijn hardloopschoenen meegenomen. In plaats van te starten met het trainingsschema van PBP een paar keer in die week hardgelopen en ik hield natuurlijk wel de voedingsrichtlijnen van PBP aan want dat was prima te doen.

Eenmaal terug van vakantie ook het trainingsschema van PBP opgepakt. In het begin even wennen, want er zaten oefeningen bij die ik nog nooit eerder had gedaan. Foamroller had ik zelf al aangeschaft zodat ik die ook thuis kon gebruiken

Na acht weken al een goede progressie gemaakt en dit bleef ook niet onopgemerkt bij PBP. Er werd mij gevraagd of ik mijn resultaat wilde delen op Facebook. Natuurlijk wilde ik dat wel! Ik was super trots op het resultaat dat ik toen al had behaald.

Daarna lekker door gegaan en ik zat helemaal in de flow, de kilo’s vlogen er van af en ik had steun aan mijn coach die mij in de gaten hield, een extra stok achter de deur. Aan het einde van het eerste half jaar werd het wel iets lastiger in de decembermaand met de verleidingen tijdens de feestdagen maar ben ze goed door gekomen. Uiteraard ook wat lekkers gehad, want genieten mag natuurlijk ook op zijn tijd.

Resultaat na 24 weken was ik super blij mee en ik besloot ook om door te gaan, alleen dan zonder coach. Ik wilde het zelf proberen en had me als doel gesteld om in ieder geval niet aan te komen want voorheen was dat mijn valkuil: de teugels weer laten vieren als de noodzaak minder wordt.

Het tweede half jaar goed van start gegaan. Dit was in januari 2015. Januari is natuurlijk de maand van de goede voornemens. Het sporten hield ik goed vol en over het algemeen ging het ook goed met de voeding. Af en toe even een dipje en ik miste toch wel een beetje de stok achter de deur nu ik geen coach meer had die met me meekeek. Het kostte soms wel wat meer moeite om gemotiveerd te blijven, maar aan het einde van het tweede half jaar had ik mijn doel gehaald: ik was niet aangekomen! Zelfs een halve kilo lichter en nog een paar centimeters eraf.

Ik wilde door met PBP en besloot om dit keer door te gaan met coach omdat ik voelde dat ik die stok achter de deur weer even nodig had om mijn uiteindelijke doel te behalen: onder de 70 kilo wegen en nog wat strakker in het vel. Ik verlengde mijn plan en kreeg mijn oude coach weer terug!

In mijn derde half jaar PBP werd ik benaderd of ik mee wilde werken aan een interview voor het NRC. Ja natuurlijk! Op 8 augustus 2015 werd het interview geplaatst, super leuk!

Daarna werd ik ook nog benaderd door mijn coach of ik zelf ook coach wilde worden bij PBP. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en sinds september 2015 ben ik nu zelf coach en ik vind het nog steeds super leuk om ook andere mensen te helpen met hun PBP!