Yoga arrangement met mijn PBP deelnemers

Op zaterdag 2 februari 2019 heb ik met drie dames een yoga arrangement gedaan bij Yogaboerderij Bullens, zie https://yogaboerderijbullens.nl

Bij aankomst om 10:00 uur werden we ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Een punt van een heerlijke zelfgemaakte taart gehad en twee bakjes thee. Daarna kregen we uitleg wat we precies gingen doen. We gingen starten met een stiltewandeling van zo’n 40 minuten. Tijdens de wandeling en bij terugkomst het verzoek om niet te praten, dus echt stil blijven. Dat kan best moeilijk zijn, want in gezelschap ben je al gauw geneigd om tegen elkaar te gaan praten. Het ging erom even tot jezelf te komen en te ervaren wat stilte met je doet.

Ik kan je vertellen dat het best een aparte ervaring is. In het begin van de wandeling voelde ik me ongemakkelijk, beetje gespannen zelfs en moest moeite doen om niets te zeggen. Mijn ademhaling zat ook niet goed, net alsof ik ook niet mocht ademhalen omdat ik me stil moest houden. Gaandeweg raakte ik meer ontspannen en begon ik te genieten van de ruimte om me heen. Je hoort en ziet meer van de omgeving en natuur als je er niet doorheen loopt te kwekken. Op een gegeven moment zagen we een paar hertjes op een besneeuwde heuvel wegrennen en daar achteraan zagen we nog een haasje springen. Echt een prachtig gezicht.

Na de wandeling waren we weer terug in de ontvangstruimte en kon iedereen nog even wat drinken of het toilet bezoeken e.d. en we moesten nog steeds stil blijven. Best bijzonder als je met een paar dames aan tafel zit met een bakje en niemand zegt wat. Daarna omkleden voor een uur hot yin yoga dat we ook in stilte moesten doen. De yogazaal die boven was, zag er prachtig uit. De warmtepanelen waren al lekker warm en alle matjes en attributen lagen al klaar. Bianca, de yogadocente, praatte ons rustig door de oefeningen heen. We gingen verschillende houdingen doen en elke houding moest je een paar minuten vast houden. Ik viel regelmatig even weg, bijna in slaap, zo ontspannen was ik. Bij de laatste houding moest Bianca me even wakker schudden, toen was ik echt even weg. Heerlijke vorm van yoga is dit en goed te doen als je het nog nooit eerder hebt gedaan.

Na de oefeningen moesten we allemaal een kaart pakken. Op die van mij stond Gerechtigheid: “Accepteer dat je niet altijd alle touwtjes in handen kunt hebben. En dat er momenten zijn dat je je hebt te onderwerpen aan het oordeel dat anderen hebben over jou en je activiteiten. Maar hoe dan ook, er komt gerechtigheid.”

We kregen even de tijd om onze bevindingen van het in stilte wandelen en yin yoga op te schrijven. Daarna mocht iedereen die dat wilde zijn bevindingen delen en dat hebben we allemaal gedaan. We hebben allemaal onze getrokken kaart voorgelezen en verteld in hoeverre de tekst op de kaart op ons van toepassing was. Iedereen had een kaart waar zeker een punt van herkenning lag, dat was best bijzonder. Ik herken zelf inderdaad wel dat ik graag alle touwtjes in handen wil hebben. Dat kan natuurlijk niet altijd en dat is voor mij soms best moeilijk. Ik heb wel geleerd om dingen los te laten waar ik geen invloed op heb. Daardoor meer rust en minder frustratie. De yin yoga les zelf was zo lekker omdat ik even nergens aan hoefde te denken. Mijn hoofd was leeg.

Daarna rustig omkleden en gingen we weer naar beneden voor de lunch. We kregen eerst een heerlijke zelfgemaakte soep met onder andere pompoen en wortel. Daarna een verrukkelijke pasta salade met volkoren fusilli, kip, rucola, pijnboompitten, broccoli, tomaatjes en pesto. Als afsluiter nog een bakje thee met een zelfgemaakt kokos-dadelballetje met cacao. Daar houd ik wel van als chocolade liefhebber 🙂 Nog even een groepsfoto gemaakt in yoga houding of iets wat daarop lijkt 😉 en om kwart voor drie de auto weer in op weg naar huis. Het was het zeker waard om twee uur voor in de auto te zitten. Was echt super goed verzorgd en je voelt je ook gelijk thuis als je daar al binnen stapt. Wil je dit ook eens ervaren, in maart of april wil ik weer zo’n dag organiseren. Houd mijn agenda in de gaten dus!