“The body achieves what the mind believes”

IMG_7305Een tekst waar ik me helemaal in kan vinden. Het doet me nu weer denken aan de eerste weken van mijn eigen Personal Body Plan (PBP) waarbij ik veel aan de gedragslessen heb gehad. De les waarbij werd gevraagd naar het concretiseren van je droom lees ik af en toe terug.

Wat ik toen had geschreven? Best heel persoonlijk, maar een gedeelte daarvan wil ik hier graag delen. Het geeft goed weer hoe ik er toen in stond. Ik heb het geschreven in de eerste maand van mijn PBP, in juli 2014.

“Na mijn zwangerschap is mijn lichaam veranderd. Wat ik het ergste vind, is mijn buik. Die is niet meer strak. Voor de rest ben ik eigenlijk wel tevreden want ik vind dat mijn lichaam verder wel in verhouding is gebleven. Overal zijn wel wat kilootjes gaan zitten, niet op 1 plek. Dit is misschien ook wel de reden dat ik na een paar kilootjes eraf door weer op het eten te letten en meer te sporten denk, het is wel goed zo. Nu ben ik echter op het punt dat ik zeg: geen gejojo meer!

Ben blij dat ik me heb aangemeld bij jullie. Ik heb veel aan deze gedragslessen, je denkt er eens over na. Normaal sta je er niet bij stil. Ik weet precies wat ik moet doen om op een gezond gewicht te komen. Mijn valkuil is echter dat als ik dat heb bereikt, de teugels laat vieren en me weer laat verleiden door mijn oude gewoontes. Als ik daar teveel aan toe geef, gaat het mis terwijl dat niet hoeft natuurlijk.

Vroeger was ik best wel verlegen en dacht bij heel veel dingen dat is niets voor mij (faalangst). Inmiddels heb ik al veel dingen gedaan waarvan ik nooit gedacht zou hebben dat ik het kon. Zo heb ik in een band gespeeld, modeshows gelopen, geef ik nu zelf streetdanceles en geef ik opleiding aan nieuwe medewerkers op mijn werk. Gelukkig zijn er andere mensen in mijn omgeving die mij ervan konden overtuigen dat ik het moest proberen. Hoe meer dingen ik ging uitproberen, hoe minder angst dat ik iets niet zou kunnen. Nu ben ik eigenlijk best wel trots op mezelf wat ik allemaal bereikt heb.

Mijn eerste doel is nu: de eerstvolgende modeshow (in september) die ik ga lopen met mijn zoon, wil ik een maatje minder hebben. Ik wil dan onder de 80 kilo wegen. Om dit doel te behalen ga ik drie keer in de week naar de sportschool om mijn trainingsschema uit te voeren, ga ik hardlopen op de actieve hersteldagen en/of wandelen met mijn vriendin. Daarnaast hou ik me zoveel mogelijk aan het eetschema en hou ik alles bij zodat ik kan terug zien hoe het verloopt. Kortom, ik ga ervoor!!”

Nu inmiddels twee jaar later kan ik nog steeds met trots terug kijken. PBP heeft me nog meer gebracht dan ik ooit had kunnen bedenken. Wie had gedacht dat ik zelf Personal Body Coach zou worden? Ik in ieder geval niet. Toch fijn dat er mensen zijn die je potentie en kwaliteiten zien en je daar bewust van maken. Ik geniet er nog elke dag van andere mensen te helpen, motiveren en inspireren met hun PBP. Ik had dit avontuur niet willen missen!

 

4 gedachtes over ““The body achieves what the mind believes”

  1. Jacoba zegt:

    Lieve Bianca, je mag zeker trots zijn op jezelf! Je hebt al zoveel bereikt! Ik moest gelijk denken aan onze eerste verlegen ontmoeting en hoe je bent gegroeid en veranderd in al die jaren. Ik vind het echt erg knap en moedig van je wat je allemaal hebt aanpakt en hoeveel je hebt bereikt! We zien elkaar dan niet zo vaak maar het gevoel blijft altijd goed als we elkaar weer zien. Ik vind je een sterke vrouw, liefs Jacoba😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s