Mijn dagboek

Na drie weken vakantie moest ik afgelopen maandag er weer aan geloven. Aan de ene kant jammer dat de vakantie voorbij is, aan de andere kant ook wel weer fijn om meer structuur te hebben want in de vakantie ging het toch allemaal net een beetje anders dan normaal. Aangezien ik regelmatig de vraag krijg wat ik nu eet en doe, heb ik vorig weekend besloten om eens een week lang alles bij te houden om een indruk te geven hoe doorgaans mijn week eruit ziet. Voor een uitgebreide indruk van mijn voeding, kijk dan in mijn voedingsdagboek.

Het begint met op zondag een planning te maken voor de komende week. Ik zet in mijn agenda mijn afspraken, mijn trainingen, mijn coaching momenten en ik plan tijd in voor mijn studie en administratie. Dit geeft mij overzicht en rust. Ik werk doordeweeks 32 uur verdeeld over vijf dagen. Mijn standaardwerkrooster is maandags 6 uur, dinsdags en woensdags 4 uur en donderdags en vrijdags 9 uur. In het begin van de week heb ik dus wat meer tijd om dingen naast mijn werk te doen dan aan het einde van mijn werkweek.

Maandag 14 augustus 2017
Mijn wekker gaat kwart voor zes en ik trek mijn hardloopkleding aan die ik de avond van tevoren al heb klaar gelegd. Ik neem een glas water, doe wat rek- en strekoefeningen en ga vervolgens 20 minuten hardlopen. Als ik terug ben, ga ik douchen, aankleden en ontbijten. De avond van tevoren al het een en ander klaargezet om mee te nemen naar mijn werk. Om half acht ga ik met de auto naar mijn werk met een tas vol bakjes. Op mijn werk eet ik tussen negen en tien mijn appel, noten en kipspiesjes en om twaalf uur lunch ik. Kwart voor twee rijd ik weer naar huis. Om half drie heb ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Daar lig ik tot vier uur heerlijk in de stoel te relaxen van een gezichtsbehandeling. Thuis neem ik een schaaltje druiven en een halve liter water en ga ik coachen. Om zes uur eet ik bruine bonen, doperwten, wortelen en een kipburger met een beetje sambasaus. Daarna ga ik aan de studie en mijn zoon komt gezellig naast me zitten en gaat puzzelen. Om half negen ga ik thuis trainen. Daarna coachen en neem ik nog een pre-bedtime meal. Om half twaalf gaat het licht uit.

Dinsdag 15 augustus 2017
Om kwart voor zes gaat weer de wekker en maak ik mijn ontbijt klaar en beantwoord ik nog een paar berichten in mijn coaching voordat ik naar mijn werk ga. Ik neem alleen wat tussendoortjes mee naar het werk want ik lunch thuis vandaag. Tussen 1 en 3 coach ik en doe ik mijn administratie. Daarna weer aan de studie en mijn zoon komt weer bij me zitten om te puzzelen. Ik zit nog vol van mijn lunch en drink alleen wat water en een cola light tussendoor. Om half zes eten we bij mijn schoonouders ovenschotel met prei, aardappelen en rundergehakt. Om zeven uur ga ik een uur wandelen met een vriendin waarmee ik in oktober de 11 strandentocht ga lopen. Als ik thuis ben, ga ik nog coachen en sluit ik de dag af met een serie op Netflix kijken onder het genot van een bak kwark, een volkoren beschuit met vleeswaren en een eiwitshake.

Woensdag 16 augustus 2017
De wekker gaat weer om kwart voor zes en ik ga eerst 20 minuten hardlopen. Daarna ontbijten en klaarmaken voor het werk. Ik neem een banaan, een bakje noten en een paar kipspiesjes mee voor tussendoor. Ik lunch weer thuis, dit keer een snee volkoren brood met ijsbergsla en makreel. Verder nog een kop magere melk. Ik haal vast kip uit de vriezer voor het avondeten. Daarna ga ik coachen, doe nog wat administratie en ga weer aan de studie. Tussendoor eet ik nog wat kwark, een volkoren beschuit met pure chocoladevlokken en een paar plakjes achterham. Om vijf uur komt Bert thuis na een paar dagen motorrijden en die wil ons meenemen naar de pizzeria. Daar ging mijn planning voor het avondeten. Ik zou wraps met kip en groente maken. Kip dus maar in de koelkast en op naar de pizzeria! Ik bestel een pizza met kip, groente en ananas en eet maar de helft op. Ik drink er cola light bij. De rest van de pizza neem ik mee naar huis. Trainen lukt niet meer, want we zijn laat thuis en ik moet nog coachen. Pre-bedtime meal neem ik nog en dan lekker slapen. Morgen een lange werkdag.

Donderdag 16 augustus 2017
Om kwart voor zes sta ik weer op, maak mijn ontbijt en beantwoord nog een paar berichten in mijn coaching. Weer allemaal bakjes in de tas voor mee naar het werk. Tussen negen en tien neem ik wat tussendoor en om twaalf uur neem ik een salade. Tussen drie en vier eet ik wat wortels en als ik tegen zessen thuis ben, staat het eten al klaar: de tandoori wraps met kip en groente die ik eigenlijk een dag eerder had willen eten. Kwart over zeven ga ik weer ruim een uur wandelen met mijn vriendin. Daarna nog coachen en als afsluiting van de dag kijk ik samen met Bert nog even een serie op Netflix onder het genot van een bakje druiven, wat cashewnoten, volkoren beschuit en een vezelrijke cracker met rosbief.

Vrijdag 17 augustus 2017
Zelfde ochtendritueel als de donderdag. Op mijn werk ga ik lunchen met een collega in de kantine en haal daar nog een bakje Optimel kwark voor de middag en nog een gekookt eitje en wat salade om bij mijn brood te nemen. Na mijn werk door naar mijn schoonouders waar we met z’n allen gaan eten. Er staan verschillende groentes op tafel en ik kies voor rode biet. De mannen bij mij thuis vinden dat niet lekker en thuis komt het dus niet op tafel dus extra genieten. Daarbij een paar aardappeltjes en heerlijk “draadjesvlees”. Daarna gaan we nog even de stad in om een paar boodschappen te doen en eenmaal thuis ga ik eerst nog even coachen en daarna gaan we lekker voor de buis zitten. De vrijdagavond is bij ons filmavond met wat lekkers. Ik maak mijn eigen bord met snacks zodat ik weet dat ik niet teveel eet. Ik neem een bakje Thai sweet chili chips (mijn favo chips), een paar stukjes stokbrood met kruidenkaas light, kipspiesjes, cashewnoten, komkommer en een vezelrijke cracker met hüttenkäse en wat zwarte peper erover. Ik drink er cola light bij. Rond half 1 gaat het licht uit.

Zaterdag 18 augustus 2017
Ik sta om zeven uur op. Iets later dan doordeweeks, maar voelt al als uitslapen. Ik ga eerst coachen en daarna ontbijten we met het gezin buiten in het zonnetje. We lunchen wat later dan normaal omdat we ook wat later hebben ontbeten. Tussendoor druk met van alles en alleen wat water gedronken. Om drie uur fietst Tim naar mijn schoonouders om daar te logeren. Bert en ik vertrekken rond half vier richting de sauna 🙂 Van vier tot bijna tien uur in de avond zijn we daar geweest en hebben lekker genoten van alle faciliteiten en heerlijk gegeten. Omdat ik in de sauna verder niet mijn eten kon bijhouden omdat je daar uiteraard geen mobiel mee naar binnen mag nemen, heb ik thuis een beetje geschat wat ik heb gegeten. Bewust nog wat open gelaten, want ik was voldoende verzadigd. Je hoeft natuurlijk niet te eten om het eten. Thuis nog lekker even serie gekeken en daarna uitgerust en met een hele zachte huid naar bed. Wat een heerlijk gevoel!

Zondag 19 augustus 2017
Vanochtend half acht van bed gegaan en eerst gecoacht. Daarna even een smoothie naar binnen gewerkt en op naar de sportschool samen met Bert. We trainen tot half elf en mijn schoonouders komen daarna om een bakkie. Tim heeft een vriendje te spelen en zij delen een appelflap die oma mee heeft genomen. Ik sla de appelflap af en neem mijn eigen maaltijd. Daarna ga ik verder met deze blog schrijven waar ik gisteren mee ben begonnen. Rond half twee smeer ik wat broodjes voor Tim en zijn vriendje en ik neem zelf een wrap met gerookte zalm. Bert is inmiddels even een blok om met zijn motor. Vanmiddag weer even een planning maken voor komende week, nog coachen en het avondeten maken laat ik aan Bert over vandaag. Vanavond verder relaxen en niet te laat op bed. Morgen weer vroeg op!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s