Hoezo geen tijd?

Ik krijg regelmatig de vraag “Waar haal jij de tijd vandaan?” als ze horen wat ik allemaal doe. Mijn antwoord: plannen en prioriteiten stellen. Wat ik regelmatig om me heen hoor “Daar heb ik geen tijd voor”. Maar is dat wel zo? Je hebt net zoveel tijd als ieder ander. Ook ik heb 24 uur per dag. De vraag is eigenlijk waar geef jij je prioriteiten aan? Zijn dat ook de dingen waaraan je jouw tijd wilt besteden?

collage-2016-09-14

Belangrijk in mijn leven zijn mijn gezin, familie en vrienden, mijn werk, mijn studie, sporten en mijn hobby’s. Alleen niet alles is altijd even belangrijk en door te plannen, kun je bewuste keuzes maken. Natuurlijk zijn er naast dingen die je graag wilt ook dingen die moeten gebeuren of je ze nu wel of niet leuk vindt. Is wel prettig als je meer dan de helft daarvan met plezier kunt doen.

Bij mij is dat in ieder geval in balans. Ik doe met plezier mijn werk, mag graag slapen, eten en sporten en ik geniet van de momenten met mijn gezin, familie en vrienden. Mijn studie vind ik erg interessant en leuk. Mijn creatieve kant kan ik kwijt in mijn hobby’s zoals tekenen, schilderen en fotograferen. Alleen dat huishouden en koken, dat zijn voor mij dan de minder leuke dingen. Maar goed dat mijn partner van koken houdt en ook een deel van het huishouden doet.

Waar besteed ik mijn uren nou eigenlijk aan in de week? Ik heb het eens even uitgerekend. Mijn werk besteed ik minimaal 48 uur per week aan. Dan heb ik nog maximaal 120 uur over in de week. Ik slaap gemiddeld 7 uur per dag, is 49 uur per week. Maaltijden klaar maken en opeten gemiddeld 20 uur per week. Huishouden gemiddeld 10 uur per week. Boodschappen doen gemiddeld 2 uur per week. Studie kost zo’n 5 uur per week en ik ben minimaal 3 uur in de week kwijt aan sporten. Ok, dan heb ik nog 31 uur over. Jeetje, klinkt best veel! Die uren kan ik dan nog besteden aan mijn gezin, familie, vrienden, mijn hobby’s en deze blog schrijven.

Hoe vaak heb jij in jouw ogen geen tijd? Neem je wel de tijd voor dingen die je graag wilt? Wil je wel de dingen doen waarvan je zegt dat je er geen tijd voor hebt? Neem de tijd om daar eens over na te denken en maak tijd voor iets dat je echt wilt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s