Snel Fit Detox

Afgelopen weken de Snel Fit Detox gedaan. De Snel Fit Detox is een sapkuur met een af- en opbouw fase van totaal drie weken met daarin (max) 5 dagen sap- en soepvasten verwerkt. Ik wilde zelf eens ervaren hoe het is om een paar dagen op sap en soep te leven en of het daadwerkelijk er voor zorgt dat je daarna fitter en energieker bent.

Ik start met een week afbouwen, dat wil zeggen dat je alles wat niet bij een detox past, gaat minderen. Voor mij houdt dit in het minderen van brood, aardappelen, rijst, pasta, zuivel, vlees en vis. Dat gaat me prima af.

De tweede week is de week met de sap- en soepdagen. Er wordt geadviseerd om minimaal 3 volle dagen te sappen en soepen. Ik besluit om dit 3 dagen te doen in plaats van het maximum van 5 dagen omdat ik in het begin van de week minder werk en meer rust kan pakken.

Dag 1
De maandag begin ik met een smoothie met fruit, amandelmelk en havermout. Dit vult goed. Als lunch een smoothie met verschillende soorten fruit, sla, appelsap en water. In de namiddag zelf soep maken van onder andere tomaten, courgette, rode paprika en verschillende kruiden. De soep vind ik erg lekker!

Tussen de smoothies en de soep door mag ik groente en fruit eten. Dat heb ik dan ook gedaan. Ik ben gewend om tussen mijn ontbijt, lunch en avondeten te eten dus ik kan mijn maaltijd frequentie mooi aanhouden. Verder drink ik voldoende water tussendoor. Overdag gaat het prima, ik ga op tijd naar bed en heb lekker geslapen.

Dag 2
Dinsdagochtend weer smoothie time. Nu met spinazie, bleekselderij en fruit. Ik heb vooraf mijn bedenkingen bij de smaak door de bleekselderij, maar als ik de eerste slok neem, ben ik om. Ik moet zeggen dat ik deze smoothie heel erg lekker vind! Die ga ik vaker maken.

Door omstandigheden later thuis dan gepland en kan mijn smoothie voor de lunch pas om 14:00 uur nemen. Heb tussendoor nog wel een banaan gehad. Om 15:30 uur nog een appel genomen want ik had trek. Om 19:00 uur mijn soep genomen en van 20:30-21:30 uur gesport. Fanatiek sporten wordt afgeraden tijdens de sap- en soepdagen omdat je weinig eiwitten binnen krijgt, dus ik doe het rustig aan. Deze dag vind ik het lastigst merk ik aan mezelf. Heb een beetje last van mijn hoofd en door mijn hoofd schiet de gedachte “waar ben ik aan begonnen”.

Dag 3
Ik sta op zonder nog last van mijn hoofd te hebben! Ik neem mijn smoothie en ga naar mijn werk. Ik werk deze dag alleen de ochtend. Ik lunch thuis met een smoothie van amandelmelk, peer, kiwi en sinaasappelsap. Tussendoor weer fruit en groente gegeten. In de avond weer soep. Deze dag voel ik me heerlijk en zit vol energie! De gedachte “waar ben ik aan begonnen” is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Na deze 3 sap- en soepdagen heb ik ruim een week om op te bouwen. Dit betekent dat ik weer producten mag toevoegen die ik in de eerste week heb afgebouwd.

Al met al is het me mee gevallen en heb ik weer nieuwe ideeën opgedaan voor smoothies. Wil je minder suiker eten en terug naar de basis van gezonde voeding en is het hoofddoel je fitter en energieker voelen? Dan kun je prima een detox doen.

Een gedachte over “Snel Fit Detox

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s